242319120_2934506870200020_7692404048622949229_n

 

Valp och allmänlydnadskurser

Datum till klubbens kurserna kommer att släppas vid olika tillfällen, så ha koll på hemsidan när nästa kurs med datum kommer! Antalet kursplatser är begränsat, så först till kvarn gäller och anmälan är bindande!

 

 

 

Valpintro för valpar från tre månader upp till sex månader

Mallevalp

Mål: Valpens första tid med sin ägare är avgörande för hur relationen kommer bli under resten av hundens liv. För att uppfostran och inlärning skall bli kul och konfliktfri är grundlydnaden hos valpen A och ODu får verktyg för att skapa och utveckla en god relation med din valp och att få vardagslivet som hundägare att fungera.

Innehåll: Kursen innehåller både teori och praktiska övningar. Vi arbetar med belöningsbaserad träning och lägger stort fokus på leken och hur man skapar en bra relation och ett gott samarbete med goda vanor. I teorin går vi bland annat igenom hur hundar lär sig och hur vi kan utveckla hundens egenskaper och personlighet. I den praktiska delen tränar vi bland annat på att följa dig fint i koppel och komma när du ropa. Under kursens gång besöker vi olika platser för att ge dig och hunden bra förutsättningar att hantera olika situationer t ex hundmöten.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.     

Kurstid: 5 träffar x 3 studietimmar.

Pris: 1000kr för medlemmar. Icke medlem: 1000kr + medlemskap

                         

Allmänlydnad I för hundar från sju månader

lotta allmänlydnad

Mål: Det här är kursen för dig som gått valpintro och vill jobba vidare med din hund, men även för dig som av någon anledning aldrig kom iväg på valpintrokursen.

Innehåll: I kursen får du lära dig hur du skapar kontakt genom olika övningar. Stort fokus är på vikten av leken, belöningen, motivationen och förbudsövningar. Vi går igenom övningar såsom sitt, ligg, inkallning, gå fint i koppel, stanna och olika nosövningar. Genom teori och praktik får du verktygen för att arbeta utifrån just dina och din hunds förutsättningar.

Förkunskaper: Valpintro eller motsvarande.          

Kurstid: 5 träffar x 3 studietimmar.

Pris: 1000kr för medlemmar. Icke medlem: 1000kr + medlemskap

 

            

 

Allmänlydnad II

Golden

Mål: Den här kursen får du bland annat fördjupa dig i kunskaperna om olika moment.

Innehåll: I denna kurs bygger du vidare på de övningar du påbörjat under tidigare kurser. Vi försvårar med tid, avstånd och störningar och kommer jobba både individuellt och i grupp. 

Förkunskaper: Allmänlydnad I eller motsvarande.

Kurstid: 8 träffar x 3 studietimmar.

Pris: 1600kr för medlemmar. Icke medlem: 1600 + medlemskap