Välkommen

SBK_logga_Karlshamn

Välkommen till Karlshamns Brukshundklubb

Att vara medlem hos oss ger dig möjligheten att få bättre relation med din hund, träffa vänner och ha trevligt tillsammans.

___________________________________________________________________________________________

OBS!!

Pågrund av deregionala restriktioner rörande Covid 19, så pausar vi all tränings- och kursverksamhet. Nytt besked senast på söndagen den 16 maj!

-------------------------------------------------------------------------

Vi förändrar vårt kursupplägg, mer info kommer vecka 17

Under tiden går det inte att anmäla sig till kurser.

Nyheter från SBK rörande tävlingsverksamheten och Corona.

Prov- och tävlingsverksamhet ställs in med några få undantag

Svenska Brukshundklubbens officiella prov- och tävlingsverksamhet är fortsatt inställd.

Verksamhet som kan genomföras:
MH, MT, exteriörbeskrivningar och inmätningar kan genomföras under förutsättning att stor hänsyn tas till råd och riktlinjer för att undvika smittspridning.

Information om städning på klubben!

Om vi alla hjälps åt att hålla stugan fräsch blir det inte så betungande för var och en.

Skriv gärna upp er på listan på klubben om ni har möjlighet att lägga ungefär en halvtimme på att städa. Du kan ju passa på när du är på klubben och tränar med din hund. Med sällskap blir det trevligare. Det finns material och instruktion på "städtoan" i stora salen.

Har du frågor kring detta så kontakta gärna Maggan J på sms 0709-21 46 06 eller maila mjanssonberg@gmail.com

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kursverksamheten fortsätter

UTOMHUS!

Den 3 mars uppdaterade styrelsen tidigare beslut gällande kursverksamheten och vi återupptar verksamheten igen utomhus. Ingen verksamhet inomhus!

Det är viktigt att alla tar sitt ansvar vilket innebär att om du känner dig sjuk, även med milda symtom, stannar hemma istället för att delta i kursen.

Håll i, håll ut, håll avstånd!

Corona har oss alla fortfarande i ett fast grepp. Vår uppgift inom Svenska Brukshundklubben är att skapa de bästa förutsättningarna för att bedriva verksamhet på ett säkert och meningsfullt sätt. Vår uppmaning i nuläget är att fortsatt hålla i och hålla ut. Bedriv verksamhet med deltagarnas bästa för ögonen, hitta alternativ, ha förståelse för klubbarnas olika förutsättningar, följ utvecklingen och ta hand om varandra!

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse och

Styrelsen Karlshamns brukshundklubb

Den 15 juni börjar nya djurskyddsregler gälla.

Reglerna gäller för hund- och kattägare, branscher och verksamheter som riktar sig till hund- och kattägare samt tjänsteverksamhet som använder hundar.

De nya reglerna, som är brett förankrade och bygger på ny forskning, beskriver vilka behov hunden och katten har och vilka funktioner och mål som är viktiga för att djuren ska må bra. Djurhållarens ansvar blir tydligare och att det krävs kunskap för att hålla en katt eller hund.

Informationen kommer från Jordbruksverket och du hittar mer information på Jordbruksverkets hemsida

Med anledning av Coronaviruset

Svenska Brukshundklubben följer utvecklingen av de riktlinjer som svenska myndigheter och Svenska Kennelklubben sätter upp gällande coronaviruset.

Mer information finns att läsa hos Svenska Brukshundsklubben.

Föreläsningar och kursstarter

Här kommer det finnas information om kursstarter så fort Covid-19 restriktionerna lättats och vi kan start kursverksamheten igen.

Snabblänkar

2019-09-01 14_44_09-Svenska Brukshundsklubben Blekingedistriktet